True Tuesdays: Aflevering 2 Terug

True Tuesdays: 'Teens have no need for Twitter' – De 17-jarige scholier Daniel Brusilovsky is bekend geworden als directeur van een snelgroeiend internetbedrijf, telt ruim 300.000 volgers op Twitter en schreef voor 's werelds populairste technologiesite.

Tot afgelopen donderdag, toen hij werd ontslagen wegens het aannemen van een computer voor een positieve recensie.
De wereld leek aan zijn voeten te liggen. Terwijl de meeste pubers hun ouders amper een bijdrage weten af te troggelen voor hun klassenavond, organiseerde Brusilovsky zaterdag nog zijn eigen congres in het kantoor van sponsor Google in San Francisco. Vorig jaar kreeg het wonderkind op zijn weblog nog vele goedbedoelde adviezen na zijn vraag: moet ik gaan studeren? In zijn bijzondere geval leek dat een lastig vraagstuk. Toen Daniel Brusilovsky op zijn veertiende begon met een podcast over Apple produkten, had hij nooit kunnen bedenken dat hij nog voor hij meerderjarig was zou zijn uitgegroeid tot een vooraanstaand Apple-watcher. Apple nodigde hem uit voor alle belangrijke presentaties en mede daarom vroeg vorig jaar Techcrunch, 's werelds grootste techblog, of hij voor het blog wilde gaan schrijven. Brusilovsky had intussen zijn eigen bedrijf Teens in Tech opgericht, een weblog-netwerk voor tieners.

Afgelopen donderdag veranderde alles voor Brusilovsky, toen Techcrunch-oprichter Michael Arrington bekend maakte dat hij een 'minderjarige stagiair' had ontslagen en diens artikelen van de website had verwijderd. De aanklacht: het aannemen van een computer in ruil voor het schrijven van een positieve recensie over een bedrijf. Iedereen in de internetwereld wist op welke medewerker, want zo werd Brusilovsky altijd genoemd tot zijn ontslag, Arrington doelde. Op zijn eigen weblog erkende Brusilovsky geen schuld, maar zei hij cryptisch, wellicht ingegeven door zijn advocaat, dat er 'een grens is overschreden'. Brusilovsky's naam zal nu voor altijd zijn verbonden aan dit vermeende omkoopschandaal. En dat alles over een Macbook Air. Hopelijk leert Brusilovsky van dit inmiddels veelbesproken incident en zien we hem terug in de internetwereld

Toen we Brusilovsky twee weken geleden spraken in een speciale Hart in Aktie-achtige aflevering van True Tuesdays, wilden we hem op het hart drukken zo lang mogelijk van zijn jeugd te genieten. Inmiddels is de video door het laatste nieuws achterhaald, maar misschien daarom juist relevanter.

Geplaatst op: 09/02/2010 14:01
Categorie: Blog