True Tuesdays met Bill Zimmerman Terug

True Tuesdays: 'Afrika is voorloper met mobiele technologie' – Wie op zoek is naar de meest innovatieve technologie op het gebied van mobiele telefonie, moet naar Afrika.

Dat stelt Bill Zimmerman, een Amerikaanse investeerder in Afrikaanse internetbedrijven.

450 miljoen Afrikaanse bellers
Zimmerman werkte in Amerika onder andere bij Microsoft, Visio en het investeringsfonds iStart Ventures. Hij stelt dat er van de 1 miljard Afrikanen al 450 miljoen een mobiele telefoon hebben, een aantal dat jaarlijks met 12% groeit. Onder het motto 'trade, not aid' bemiddelt Zimmerman tussen buitenlandse investeerders en Afrikaanse startende bedrijven. Verder biedt hij met zijn bedrijf Limbe Labs huisvesting en begeleiding aan startups in Kameroen, in ruil voor 5% van de aandelen.

Eten of een app kopen?
Vergelijkbare bedrijven zijn iHub in Kenia en Bantalabs in Senegal. Dat de Afrikaanse markt sterk in ontwikkeling is wordt onderkend door Google en Apple, die al zeer actief zijn in Afrika. Internet wordt er vooral via de telefoon gebruikt, terwijl de kosten van een sms- bericht toch snel tien procent bedragen van het dagloon van de lagere inkomensgroepen.

Investeren in Afrikaanse startups
In Zuid-Afrika wordt via Crowdfunding geinvesteerd in starters, terwijl VC4Africa deze zomer ook Nederlanders de kans gaat bieden om in Afrikaanse starters te investeren. De komende weken zal True Tuesdays meer internetondernemers belichten die op onverwachte plekken in de wereld werken aan innovatieve bedrijven.

Geplaatst op: 13/04/2010 15:32
Categorie: Blog