Interaction Design Terug

Interaction Design

Maar heeft het een functie? – Dat is een vraag die veelvuldig door onze interaction designers gesteld wordt.

Interaction design is een ontwerp-discipline. Het gaat over de inhoud, structuur, het gedrag en de verschijning van systemen.

Een 'interaction designer' tracht een systeem te ontwerpen waar mens of apparaat moeiteloos communiceert met een ander systeem. Sommige systemen zijn uiterst complex en eisen voorkennis. Het is dan essentieel om de verwachtingen en beperkingen van die gebruikers grotendeels in kaart te brengen.

Gebruiksvriendelijkheid is dus evident bij het ontwerpen van applicaties. Toch is het onmogelijk om altijd iedereen tevreden te stellen. Daarom is het belangrijk dat de daadwerkelijke eindgebruiker in een vroeg stadium wordt bepaald.

Het is dus niet voor niets dat bij Wevolve alles draait om de eindgebruiker. Degene die moet interacteren met ons idee of oplossing die we creeren voor onze opdrachtgevers. Of dat nu offline of online is. In beide gevallen is de eindgebruiker leading.

Om terug te komen op de 'red button'; als je mensen de mogelijkheid geeft om ergens op te klikken, dan wordt er op geklikt. Je zou haast kunnen zeggen dat men eraan verslaafd is, aan dat klikken.

Klik hier maar eens (en vooral niet op die rode knop): Do not push this button.

Geplaatst op: 08/01/2010 16:25
Categorie: Blog