Cloud computing Terug

Cloud computing

Cloud computing zou zomaar dé belangrijkste ontwikkeling kunnen zijn op gebied van internet technologie in 2010 – Dat blijkt uit onderzoek van Computable onder meer dan duizend experts.

Volgens bijna alle experts wordt cloud computing als de belangrijkste trend voor 2010 genoemd. Dat Cloud Computing de manier waarop wij momenteel met internet omgaan in 2010 ingrijpend zal veranderen lijkt als een paal boven water te staan. De grote vraag is alleen nog: Welke Cloud gaan we gebruiken? Kiezen we voor een zogenaamde public cloud (zoals Azure) of een private cloud (zoals Amazon) en waarom?

Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat tot 2013 bedrijven hun applicaties en data voorlopig binnen de eigen datacenters gaan beheren. 'Tot eind 2012 zullen organisaties meer investeren in hun eigen private clouds dan in de diensten van zogenoemde cloud providers, zegt analist Phil Dawson van het onderzoeksbureau.

Een reden om te kiezen voor een publieke cloud in plaats van het opzetten van een eigen cloud is kostenbesparing, zegt ict-architect Hans Klunder van Serious Thinking. 'De huidige manier van beheren van de ict-infrastructuur is bij veel organisaties niet efficiƫnt. Kijk wat een cpu-tik bij Amazon kost en wat je eigen business betaalt. Dan zie je een hoop ruimte voor verbetering.'

Bron: Computable
Foto: HoneypieLiving

Geplaatst op: 17/12/2009 16:05
Categorie: Blog